RITES Sample Model Question Paper Answers for Graduate Executive trainees 2019-20

RITES Sample Model Question Paper Answers for Graduate Executive trainees 2019-20RITES Sample Model Question Paper Answers for Graduate Executive trainees 2019-20.

Free download pdf RITES Graduate Executive trainees Placement Paper free pdf Previous Year Old Question Paper Last 10 Years Papers with solution, Last Year RITES Civil Engineering Question Papers, Previous year RITES Question Papers solved, Where can i get RITES question paper with solution answers Past Previous year Question Papers for Students download free, Old RITES question papers with solution, December Placement Paper Free download pdf Previous year Papers for Students RITES Download free Question bank, RITES Papers, RITES Past Question Papers solved, paf RITES papers free download, 2019-20 RITES paper Download, RITES Question Paper Download Free, Free download pdf RITES answer Key 2019-20, RITES Question Paper with answers, RITES Question Paper with Answer key free Download Free RITES Sample question papers RITES Model question papers M.Sc. Biotechnology admission Entrance mock test papers RITES How to crack | reference books latest books RITES Coaching Center Institutes RITES Syllabus vacancies latest books recruitment 2010 2011

RITES Sample Model Question Paper Answers for Graduate Executive trainees 2019-20

1. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?
Ans. Brand A needed is 24kgs.

2. A wizard named Nepo says “I am only three times my son’s age. My father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240 years old.” How old is Nepo?
Ans. 360 years old.

3. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?
Ans. Three.

4. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?
Ans. Eight.

5. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs?
Ans. Five minutes.

6. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

7. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?
Ans. AE = 10.

8. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?
Ans. BC = 4 cm.

9 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.
Ans. 64/2210.

10. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?
Ans. 991.

1. The eleventh ‘five year plan’ of India is for the five years ranging from—
(A) 2009–2014
(B) 2008–2013
(C) 2007–2012
(D) 2006–2011
(E) None of these
Ans : (C)

2. DSCR indicates the ability of a company to—
(A) Meet its current liabilities
(B) Service its shareholders
(C) Meet its long term debt obligations
(D) Raise further capital
(E) None of these
Ans : (C)

3. An IPO is—
(A) Initial price offered by a private limited company to its shareholders
(B) An offer by an unlisted company for sale of its shares for the first time to the public
(C) Used to increase the share capital of an unlisted company
(D) A book building process
(E) None of these
Ans : (B)

4. A decreasing current ratio indicates—
(A) A stable liquidity
(B) An increasing liquidity
(C) A strained liquidity
(D) Satisfactory current solvency
(E) None of these
Ans : (E)

5. Private equity investors, invest in a company based mainly on—
(A) The age of the company
(B) The location of the company
(C) The activity undertaken by the company
(D) The creditability and the valuation of the company
(E) The existing profitability of the company
Ans : (E)

6. The synagogue is generally—
(A) An epic
(B) A religion
(C) Jewish House of Prayer
(D) The Parsi temple
(E) A palace
Ans : (C)

7. Deuce is a team used in—
(a) Polo
(b) Lawn tennis
(c) Badminton
(d) Boxing
(e) Volley ball
(A) a, b, c
(B) b, c, d
(C) c, d, a
(D) a, b, e
(E) b, c, e
Ans : (E)

8. ISI is the intelligence agency of—
(A) United Kingdom
(B) United States of America
(C) Israel
(D) Pakistan
(E) India
Ans : (D)

9. Air Traffic Controller’s job involves—
1. Control of air traffic in and within vicinity of airport
2. Control of movement of air traffic between altitude, sectors and control centres
3. Following established procedures and policies for air traffic control
4. Control of commercial airline flights according to government regulations
5. To authorize and regulate commercial airline flights
(A) 1, 2
(B) 2, 3
(C) 1, 2, 3, 4
(D) 1, 2, 3, 4, 5
(E) 3, 4, 5
Ans : (A)

10. Animal assisted therapy is employed in—
(A) Operations
(B) ICU
(C) Old age homes
(D) Training animals
(E) Natural healing
Ans : (D)

Directions—(Q. 1–5) The President of a club is appointing nine officials A, B, C, D, E, F, G, H and I to serve on three committees to study three different aspects of activities of the club. There will be a Games Committee, a Food Service Committee and an Entertainment Committee. The appointments must respect the following—
Each committee must have exactly three members.
No person can serve on more than one committee.
H must serve on the Entertainment Committee.
C and D must serve on the same committee.
A and B cannot serve on the same committee.
E cannot serve on the same committee as I.
F must serve on the same committee as B or H or both B and H.

1. If B and G serve on the Games Committee, which of the following must serve on the Food Service Committee ?
(A) A
(B) D
(C) E
(D) F
Ans : (B)

2. Which of the following groups could constitute the Games Committee ?
(A) A, B, E
(B) A, D, G
(C) C, H, E
(D) F, I, B
Ans : (D)

3. If A is assigned to the Food Service Committee and C is appointed to Entertainment Committee, then which of the following must be true ?
1. G is appointed to the Food Service Committee.
2. E is appointed to the Games Committee.
3. I is appointed to the Entertainment Committee.
(A) I only
(B) III only
(C) I and III only
(D) II and III only
Ans : (A)

4. If F serves on the Food Service Committee and C serves on the same committee as H, then which of the following must serve on the Games Committee ?
1. A 2. G 3. I
(A) I only
(B) III only
(C) I and II only
(D) II and III only
Ans : (C)

5. If I is on the Entertainment Committee and B is on the Food Service Committee, then which of the following must be true ?
(A) F is on the Entertainment Committee
(B) C is on the Games Committee
(C) G is on the Food Service Committee
(D) F is on the Games Committee
Ans : (A)

Directions—(Q. 6–10) Letters of certain words have been rearranged and the jumbled spellings have been given below. Out of the choices given below each question, choose the last letter of the correct word—

6. AYDOT
(A) A
(B) D
(C) T
(D) Y
Ans : (D)

7. ILCEOP
(A) C
(B) E
(C) L
(D) O
Ans : (B)

8. CAPCET
(A) A
(B) C
(C) P
(D) T
Ans : (D)

9. VISERL
(A) E
(B) L
(C) R
(D) S
Ans : (C)

10. ERVSECI
(A) E
(B) I
(C) R
(D) S
Ans : (A)

1. What should come in the place of (?) in the given series?
ACE, FGH, ?, PON
(A) KKK
(B) JKI
(C) HJH
(D) IKL
Ans. (A)

2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)

4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala
Ans. (D)

5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?
(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP
Ans. (D)

6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is related to—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)

7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following series?
3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)

9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)

10. What should come in the place of question mark in the following series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)

Similar Pages..

RITES Limited Recruitment 2016 Download Advertisement Notification www.rites.com

RITES Syllabus for Civil Engineering 2019-20

RITES Pattern Graduate Executive Trainees Question Pattern 2016

See Also……